Voeding

Concreet maakt Metazoa diervoeding, maar we hebben het liever over het juiste voedingsplan. Lees hier onze unieke visie op diervoeding.

Voeding


Concreet maakt Metazoa diervoeding, maar we hebben het liever over het juiste voedingsplan. Lees hier onze unieke visie op diervoeding.

Metazoa. Exact wat ze nodig hebben.

Dieren zijn belangrijk voor ons. Ze bieden steun en velen ervaren hun liefde als onvoorwaardelijk. Omgaan met dieren brengt ontspanning en voldoening met zich mee. En het mooie is dat ze altijd zichzelf blijven.


Aan de andere kant is goed zorgen voor een dier niet altijd even eenvoudig. Eten, spelen, rusten, bewegen... een dier doet het op zijn eigen manier. Ondanks goede bedoelingen worden hun behoeften helaas vaak niet volledig begrepen. Met 33,4 miljoen gezelschapsdieren en 450.000 paarden in Belgiƫ, leidt dit nog steeds tot te veel problemen.


Dierenwelzijn omvat een combinatie van goede huisvesting, voldoende bewegingsruimte, medische zorg, natuurlijk gedrag en voeding van goede kwaliteit. Maar wat maakt voeding 'goed'? Voldoet het aan wettelijke normen? Bevat het natuurlijke ingrediƫnten? Is het gevarieerd en vers? Verrijkt met mineralen of vitamines? De meningen hierover verschillen sterk en vaak wordt er alleen ingegrepen bij symptomen zonder naar het grotere geheel te kijken.


Dit is waar Metazoa om de hoek komt kijken. Tijdens het fokken van exotische dieren werden gezondheids- en gedragsproblemen bij alpaca's, kangoeroes en emoes aangepakt door oorzaken te identificeren en voerrantsoenen aan te passen. Het juiste voer was niet beschikbaar en oprichter Marc Jansen raakte gefascineerd door de mogelijkheden van diervoeding. Dertig jaar later weten we uit ervaring dat voeding in 90% van de gevallen de sleutel is tot oplossingen. Zelfs dierentuinen benaderen ons voor advies. Onze visie is gebaseerd op twee fundamentele principes:


  • De oorsprong van het dier Om te begrijpen wat dieren nodig hebben, moeten we hun evolutionaire reis begrijpen. Van het ontstaan van het eerste leven tot het ontwikkelen van de soort, en vervolgens hoe de soort zich genetisch en fysiologisch heeft ontwikkeld over miljoenen jaren. We onderzoeken hoe het dier aan voedsel kwam, of het in groepen leefde of solitair, of het een jager of een prooidier was en hoe het zich verdedigde tegen gevaar.

  • Onze moderne dieren Sommige dieren staan nog dicht bij hun voorouders, terwijl anderen zich genetisch al sterk hebben aangepast. Daarnaast heeft een huis- of stalhuisdier een andere levensstijl dan zijn voorouders, wat invloed heeft op de energiebehoefte. Er zijn voedingsstoffen die het minder of juist meer nodig heeft, en er zijn stoffen die overbodig of zelfs schadelijk zijn, maar die veel dieren in de praktijk helaas binnenkrijgen.

Voeren vanuit een breder perspectief

Metazoa, uw partner in doordacht voedingsadvies en hoogwaardige voedingssupplementen. Bij Metazoa geloven we in het belang van een gepersonaliseerd voedingsplan voor uw huisdieren. We combineren inzichten uit diverse wetenschappelijke disciplines, zoals evolutieleer, biologie, fysiologie, biochemie, natuurkunde, scheikunde, psychologie en voedselproductie, om een optimaal functionerend metabolisme te begrijpen. We gaan dieper in op hoe voedsel omgezet wordt in energie en welke chemische elementen daarvoor essentieel zijn. Deze kennis delen we graag op een toegankelijke manier, zodat iedereen zijn huisdieren kan voeden volgens een goed doordacht plan. Een gebalanceerde voeding draagt bij aan het welzijn van uw dieren, omdat het het zelfherstellend vermogen bevordert en veel fysieke en mentale problemen bij onze geliefde huisdieren kan voorkomen, zowel nu als in de toekomstige generaties. Met Metazoa kiest u voor een gezonde toekomst voor uw huisdieren.

Paarden


Metazoa NaturalFit luzerne


Gehakselde luzerne

Natuurlijke ruwvoer

Met 10% eiwit

Voer zonder onnodige toevoegingen en ballaststoffen is exact wat er nodig is voor een gezond en gelukkig paard.


Al onze producten voor paarden


Exotische dieren


Metazoa FitRight Alpaca


Vol met calcium en D3
Onbeperkt te voeren
Geschikt voor veulens

Exotische dieren staan dicht bij de natuur en hebben daarom een specifiek voedingsplan nodig om gezond te blijven.


Al onze producten voor exotische dieren