Het beste voor jouw paard

Metazoa maakt natuurlijk, wetenschappelijk gegrond voer voor allerlei soorten paarden. Of ze nou voor
sport, recreatie of de fokkerij zijn, we maken met onze expertise en producten het perfecte voedingsplan.

Het beste voor jouw paard


Metazoa maakt natuurlijk, wetenschappelijk gegrond voer voor allerlei soorten paarden. Of ze nou voor sport, recreatie of de fokkerij zijn, we maken met onze expertise en producten het perfecte voedingsplan.

Paarden zijn er in alle soorten en maten, net als hun eigenaren. Het maakt veel verschil of je paard warm- of koudbloed is. Of het sportief wordt bereden of juist recreatief. Of je er mee wilt fokken of niet. Want elke keer als je je paarden voert, voer je ook hun nageslacht. Maar een ding hebben ze allemaal gemeen: gezond paardenvoer is belangrijk omdat paarden een gevoelig spijsverteringskanaal hebben.

Essentiële voedingstoffen.

In de voeding van Metazoa zitten precies de goede voedingsstoffen met de juiste opneembaarheid en verhoudingen. Belangrijk, want een tekort aan essentiële mineralen en vitaminen los je niet op met alleen ruwvoer. En in veel soorten muesli, brok en slobber zitten ingrediënten zoals graan en melasse, die gedrags- en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.


Al onze producten voor paarden


Voor elk paard de juiste voeding

Sport
Voeding is essentieel voor het verbeteren van de prestaties van je paard. Het is een integraal onderdeel van de training. Met het juiste paardenvoer wordt je paard sneller, sterker en gezonder.

Recreatie
In veel paardenvoer zitten onnatuurlijke toevoegingen die je paard wel lekker vindt, maar niet nodig heeft. Overstappen op de juiste voerding kan zorgen voor minder problemen met je paard.

Stalling
Met het juiste paardenvoer blijft jouw hele stal sterk en gezond. Minder ziektes, minder blessures en meer gelukkige paarden. Zo bouw je een imago op van kwaliteit en goede service.

Fokkerij
Nu goed voeren is van belang voor de volgende generaties.

Want alles wat je je paarden voert, voer je indirect ook hun nageslacht.

Wennen aan een nieuw dieet.

Het aanpassen van het voedingspatroon van een paard is een proces dat tijd en aandacht vergt. Wees je daarom bewust van dit proces voordat je overstapt op Metazoa. Met ons resetprotocol zorgen we ervoor dat je paard gezond blijft tijdens en na de overgang.

Wat Metazoa voor je paard kan betekenen

In de vrije natuur grazen paarden op een gevarieerd menu van verschillende grassoorten, kruiden en andere vegetatie. Net zoals mensen hebben ze deze diversiteit nodig om essentiële mineralen, vitaminen en eiwitten binnen te krijgen. Alleen met modern ruwvoer is dit niet altijd mogelijk. Veel paarden krijgen naast ruwvoer ook muesli, brokken en slobber, maar deze bevatten vaak ingrediënten die eerder lekker dan gezond zijn, zoals melasse, graan en soja. Deze stoffen kunnen gezondheidsproblemen en gedragsproblemen veroorzaken. In de producten van Metazoa vind je deze schadelijke stoffen niet terug. Wat paarden echt nodig hebben, is een ruime hoeveelheid ruwvoer, aangevuld met supplementen voor mineralen, vitaminen en in sommige gevallen eiwitten. Dit vormt de basis van het paardenvoer van Metazoa: natuurlijke suppletie die aanvult wat je paard mist, zonder schadelijke toevoegingen. Onze producten zijn zo natuurlijk mogelijk samengesteld, met het welzijn van je paard als hoogste prioriteit. Met Metazoa geef je jouw paard de voeding die het verdient, gebaseerd op wat de natuur voorschrijft.