Partners

We werken met veel partijen samen vanuit een gedeelde visie: het idee dat voeding een enorme impact heeft op het welzijn van dieren.

Partners


We werken met veel partijen samen vanuit een gedeelde visie: het idee dat voeding een enorme impact heeft

op het welzijn van dieren.

Experts.

Dierenartsen en dierentuinen
Komen bij ons met vragen, we delen kennis, we helpen elkaar

Dierenarts Jan Bos

Vanuit een gezamenlijke passie voor dieren en welzijn werken Metazoa en Jan Bos samen.

Jan Bos ondersteunt het principe van Metazoa voor een zo natuurlijk mogelijke voeding voor de dieren met ingrediënten die aan de diersoort specifieke behoeften voldoen. De producten van Metazoa voldoen per diersoort en in hun levensfase aan de essentiële behoeften voor optimale gezondheid en welzijn.

Wie is  Dr. Jan Bos?
Jan Bos  is opgegroeid op een boerderij op het Friese platteland en was altijd betrokken bij het wel en wee van de beesten. Na zijn middelbare school wist hij zeker dat hij veearts wilde worden. In 1985 is hij afgestudeerd als dierenarts.
In zijn begintijd als praktiserend dierenarts heeft Jan veel ervaring opgedaan in verschillende dierenartspraktijken voor kleine huisdieren, paarden en boerderijdieren.
Eind jaren tachtig ging Jan naar de Universiteit in Californië om zich daar als dierenarts te specialiseren in exotische dieren.
Jan deed onder andere ervaring op in de dierentuinen van San Francisco en Sacramento. Vervolgens werkte Jan twee jaar aan de Universiteit van Utrecht waar hij onderzoek deed naar interne ziekten van honden, katten en bijzondere dieren.

Sinds 1993 is Jan dé dierenarts van Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Hij is een veelgevraagd specialist (o.a. door de politie) in het verdoven van dieren op afstand, traint andere dierenartsen maar ook boswachters op het gebied van tele-immobilisatie en is al jarenlang geregistreerd als wildlife consultant.
Hij adviseert andere dierentuinen en dierenparken bij de verzorging van exotische dieren.


Binnen de dierentuinen is hij lid van de Voedingsgroep die informatie uitwisselt en adviezen geeft over de beste voeding voor dierentuindieren.

Jan Bos is ook de de eigenaar van dierenkliniek Berg&Bos in Rhenen.
www.dierendoc.nl

Bij Metazoa is  Dr. Jan Bos de vraagbaak voor voedingskwesties van de meest uiteenlopende diersoorten.
Metazoa verstrekt productinformatie en  Dr. Jan Bos geeft voedingsadviezen.
Eigenaren die hun dier goede voeding willen geven kunnen deskundig geholpen worden door Dr Jan Bos.
Tarief van een telefonisch of email consult staat vermeld op :
www.dierendoc.nl  Email : info@dierendoc.nl